fredag 30 april 2021

Dag 224 Boberg Trail

 Traillöpning i Boberg


Vi träffades 24 personer i Boberg på den fjärde april. Stora och små, kvinnor och män. Det som förenades oss var målet att gå och  springa trail i Boberg och att vi alla var figthers. Vädret visade sig inte från sin bästa sida men inte heller från sin sämsta sida. 3 grader och östlig snålblås med snöblandat regn. Jag sa ju att vi var fighters. 

Att springa utmed åar är så magiskt. Det är som i en labyrint, följer man bara ena kanten så kommer man till slut fram. Vi var sex löpare som skulle följa Suseån ner till Långasand och tillbaks. Resten gick den så kallade Dalarundan som går genom vacker blandskog och korsar Susen på två olika broar. 

Vi som sprang insåg snabbt att vädret inte var så dåligt som befarat. I skogen märkte man inte blåsten och regnet. Efter en km började vi lätta på mössor och vantar och ångrade oss redan att vi pälsat på oss för mycket.

Turen gick på små stigar som följer åns meandrar. Längst ner fick lite havsluft och vände tillbaka på strandskogsstigar. På hemvägen tittade vi på årets första backsippor och sen avslutade vi dagen med nässelsoppa och sill i uterummet och i stallpuben. Jag tycker nog att aktiviteten var ganska coronasäker trots att det blev ett ganska rejält sällskap trots vädret. Rent sportsligt så sprang vi 13,6 km och vandrargruppen avverkade ca 6 km.

Jag är så tacksam att alla ville vara med och uppleva de fantastiska löp- och vandringsstigar vi har här i Boberg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar