söndag 14 december 2014

Dag 83 Fiber i Boberg, del 2

Tänk dig att du springer åt ett håll och försöker sikta på ett mål som rör sig åt ett annat håll. Samtidigt rör sig marken du springer på nedåt och målet uppåt. Ungefär så känns det just nu i fiberfrågan. Målet är fiber i Boberg. Enkelt och helt rätt. Fiber är nästa kommunikationsplattform. Tidigare har varit stigar, vägar, koppar, och radiovågor. Framtiden ställer nya krav på kapacitet och säkerhet. Mobilt bredband i all ära men det kommer mest att användas i våra mobiler, surfplattor och prylar. I hemmen och företagen är det fiber som gäller. Vi skall ha fiber i Boberg, så enkelt är det.


Målet är tidsatt dessutom. Vi vill börja gräva efter skörden 2015.


Rekryteringen av medlemmar går även den riktigt bra. Vi ställde upp målet 300 fastigheter och vi är banne mig inte långt därifrån nu. 240 finns just nu på hemsidan, där man kan anmäla sig direkt, men till det kommer en hel rad extraanslutningar. Du kan följa utvecklingen på www.bobergfiber.se.


Vi har en förening och en jättebra styrelse med förankring i alla olika bostads- och stugområden. Det är naturligtvis förklaringen till varför rekryteringen har gått så bra. Men vad är då problemet? Jo marknaden förändras hela tiden. Kommunikationsoperatörerna, som man måste välja för att kunna gå vidare, förändrar sig och sitt erbjudande hela tiden. Nya leverantörer kommer in på marknaden och de gamla hittar nya samarbetskonstellationer. Dessutom förändras bidragsreglerna ständigt så det är svårt att veta vad hela kalaset kommer att kosta. Bidraget halvera kostnaden så det är verkligen betydelsefullt för medlemmarna. Men vi stretar på i arbetsutskottet och i januari så skall vi ha ytterligare möten med leverantörer och under våren så kanske bidragsreglerna också fastställs så vi vet vad vi skall sikta på och hur vi skall hala in när vi fått napp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar